Mesés látványt nyújt a virágzó Jász-Nagykun-Szolnok megye

Megosztás

Országszerte éledni kezdett a természet a tavasz beköszöntével és ezt nem csak a fehér gólyák megjelenése bizonyítja. Akármerre nézünk csodás fák és a bokrok alatt megbújó apró színes virágok integetnek felénk. A vérszilva virágzása egy igazán látványos jelenség, a tiszafüredi Füredi úton csodás felvételek készültek a napokban.

A tiszafüredi vérszilvák (Fotó: Korda Photo)

Ha Szolnokon járunk, érdemes ellátogatni a Zagyva-partra, ahol nem csupán a folyó látványa kényezteti a látogatót, de ebben az időszakban a Várkonyi téren található japán cseresznyefák is igazán színpompás arcukat mutatják. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére telepítették 2015-ben.

Aki teheti, látogassa meg a szolnoki japán cseresznyefákat (Fotó: Szolnok város hivatalos oldala)

A cseresznyefa virágzása az élet átmeneti jellegét szimbolizálja, de egyben az új kezdetet is jelenti, hiszen Japánban április 1. a pénzügyi- és a tanév kezdete. A cseresznyevirágzás, avagy japánul sakura nemcsak a szép rózsaszín virágokról szól, hanem a kultúra része. A művészetekben, költészetben, irodalomban, kerámiákon is évszázadok óta jelen van, továbbá maga a virág nézése, avagy japánul hanami is több éves hagyományokkal rendelkezik.

A vérszilva 3-4 méteres lombkoronáját ellepik az apró rózsaszín virágok (Fotó: Korda Photo)

Kiemelt képen a szolnoki japán cseresznyefák.

Kapcsolódó cikkek